העבודה שלנו היא ברוב המקרים מקור ההכנסה היחיד עליו אנו מתבססים. על כן, יש להקפיד ולהגן על הכנסה זו בעזרת ביטוח אובדן כושר עבודה.
אובדן כושר עבודה חשוב מאוד לכל אדם עובד בישראל וכל מי שאכן מחזיק בפוליסה יודע כי אם קרה אסון הוא יוכל לפנות לביטוח. בפועל, אנו נתקלים לא אחת במבוטחים שלא מודעים לסעיפים קריטיים בפוליסה שלהם ולא יודעים שיתכן ולא מגיע להם כלל תשלום מחברת הביטוח. לאילו סעיפים חשוב לשים לב במיוחד? מה ניתן לעשות אם גילינו אותם בפוליסה שלנו?
פוליסת אובדן כושר עבודה – עיסוק סביר
אחד הסעיפים המעניינים בפוליסות אובדן כושר עובדה סטנדרטיות הוא סעיף העיסוק הסביר. הסעיף מבהיר כי אובדן כושר עבודה מוגדר כאובדן מקום עבודתו של המבוטח וחוסר יכולת של המבוטח לעסוק בתחומו או בתחום עיסוק סביר התואם את ניסיונו, השכלתו והכשרתו. השאלה היא מה מוגדר עיסוק סביר? האם מנתח שאיבד את אצבעות ידיו ויכול לעבוד באותו בית חולים כשומר בכניסה ממשיך בתחום עיסוקו? האם אותו רופא שלא יוכל להמשיך לנתח והופך ליועץ או מרצה תואם להגדרת העיסוק הסביר? כדי להימנע ממצבים בלתי ברורים, חשוב לצמצם ככל האפשר את ההגדרה של עיסוק סביר בפוליסה פן תאלצו להפעיל אותה ותגלו כי למעשה, אינכם זכאים למאומה.
אובדן כושר עבודה – אחוזים ושעות עבודה
רוב פוליסות אובדן כושר עבודה מגדירות אובדן כושר עבודה ככזה רק אם המבוטח לא יכול לעבוד במשך 3 חודשים לפחות. כמו כן, הפוליסות מגדירות מה המשמעות של עבודה. כך למשל, סעיף שאומר כי עובד שיכול להמשיך בעבודתו בהיקף של 25% לא זכאי לתשלומים לפי הפוליסה. המשמעות היא שאדם שעובד משרה מלאה לפני אובדן כושר העבודה ולאחריו יכול לעבוד יומיים בשבוע בלבד לא זכאי לפיצוי על פי הפוליסה. חשוב לבחון סעיפים אלו ולשקול להרחיב פוליסות אובדן כושר עבודה, לצמצם את טווח שלושת החודשים ולהגדיל את היקף העבודה המותר על פי הפוליסה. הרחבות אמנם מייקרות מעט את תשלומי הביטוח אך הן מבטיחות כיסוי טוב יותר בעת צרה.
לרשותכם מידע נוסף בדפים: