לרובנו באופן טבעי אין את הרצון לחשוב בעתיד על סיטואציות שליליות שעלולות לקרות לנו. עם זאת, אצל רוב האנשים ישנו תכנון כלשהו לגבי ימים בהם יצטרכו ביטחונות מסוימים, מה שמביא אותם לרכוש פוליסות ביטוח בנושאים של חיים, דירה, רכב ועוד, צוברים תוכניות חיסכון, פנסיה ועוד.
הבט נוסף בו חשוב לתכנן אם וכאשר נצטרך לתת בו את הדין הוא עניין הזוגיות והנישואין. זוגות רבים מין הסתם לא רואים עצמם מפרקים את החבילה, אך המציאות לא תמיד מקבילה לחזון שלהם וזוגות רבים נפרדים עם הזמן. במקרים אלו נשאלת השאלה איך יתחלק הרכוש והממון הקיים וזה שצברו עם השנים. כאן נכנסים לתמונה הסכמי הממון.
הסכמי ממון הם חוזים הנערכים בין בני זוג בין אם נשואים הם או לא ובהם מוסדרים בצורה ברורה ונהירה ענייני ממון ורכוש קיימים ועתידיים לבוא זאת בהתאם להסכמת שני הצדדים כמובן. הסכם הממון הוא בעצם חוזה הצופה לעתיד ואמור להיות רלוונטי רק במקרה מצער שבו בני הזוג נפרדים, בין אם בגירושין או במקרה של מוות. ניתן לומר בעצם שהסכם הממון הוא סוג של תעודת ביטוח שבסיסו משפטי ובמקרה של פרידה הסכם הממון שנחתם קודם יביא לכך שלא יצופו מחלקות כספיות, מאבקי כוח ואגו מתישים ובני הזוג יפעלו לגבי מה שחתמו והסכימו עליו קודם.
היכולת של הסכם הממון היא בכך שהוא נותן פתרון במציאת מענה מקצועי, יצירתי ומושכל לכל הבט וכך הוא בא לידי ביטוי בסופו של תהליך לתוך הגדרה משפטית ברורה ומקובלת על שני הצדדים. בסופו של תהליך בו מתבצעת עריכת הסכם ממון נותן הוא נופך נוסף של ביטחון עבור בני הזוג על כל מקרה שלא יהיה.
היתרון הבולט של הסכם הממון לעומת הסכם גירושין הוא בכך שנכתב הוא בזמן שבני הזוג נמצאים יחד ורואים בהסכם פשרה הולמת והוגנת ובכך שלא קיים בו אלמנטים אפופי כעס ומרירות האחד כלפי השני. תחת אווירה זו ניתן בהסכם ממון להגיע לפשרות הוגנות ומאוזנות עבור בני זוג באם הם חלילה ייפרדו ובכך למנוע מצב של ישיבה כזו בעת גירושין כשסביב קיימים רגשות רבים שיכולים לגרום לכך שהגעה להסכם תהיה קשה, כואבת ולא מאוזנת.